Karosszériajavítás és autófényezés Miskolcon

Zavaró karcolás az autóján? Horpadásjavítás? Polírozás és fényezés?

A Sajó Autó szervizében újjá varázsoljuk autóját!

Karosszéria javítás, szerviz kárfelmérés

Karosszéria és fényezőműhelyünket 20 éve építettük Miskolcon, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Itt üzemelnek hivatalos Opel, Peugeot és Citroën márkaszervizeink, emellett pedig márkafüggetlenül is vállaljuk autók karosszériajavítását és fényezését.

Karosszériajavítás választható ajándékkal!*

Különleges ajánlatunk keretein belül most extra ajándék jár Önnek!

Nagyobb értékű karosszériajavítás esetén az alábbi ajándék szolgáltatások közül választhat:

 • Ajándék csereautó a javítás idejére
 • Ajándék műszaki vizsga
 • Ajándék eredetvizsgálat

Jelentkezzen be szervizünkbe most az extra ajándékért!

Ismerje meg miskolci karosszéria és fényezőműhelyünk főbb szolgáltatásait!

Kattintson az egyes szolgáltatásokra a részletekért!

< KAROSSZÉRIAJAVÍTÁS >
Apró karcolásoktól karambolos autók javításáig

< KÁRRENDEZÉS >
Teljes körű kárügyintézés kárfelméréssel, kárbejelentéssel és biztosítási ügyintézéssel

< AUTÓFÉNYEZÉS >
Autófestés, fényezés, lakkjavítás és polírozás a legkorszerűbb berendezéssel

 

Amennyiben márkaszervizt keres, látogasson el Opel, Peugeot vagy Citroën szervizünk weboldalára
és ismerje meg további szolgáltatásainkat!

KAROSSZÉRIAJAVÍTÁS MISKOLCON

A Sajó Autó szervizében a legkorszerűbb eszközökkel, profi szakemberekkel és rövid határidőkkel dolgozva javítjuk meg autóját, legyen szó akár karcolások eltüntetéséről vagy baleset következtében keletkezett horpadások korrigálásáról, törések kijavításáról.

Nem csak egy sajnálatos karambol vezethet azonban a karosszériajavítás szükségességéhez. Hogy milyen esetekben indokolt a javítása, ahhoz először azt kell felderítenünk, mit is jelent pontosan a karosszéria.

Mit is értünk az autó karosszériajavítása alatt?

Az autó karosszériája a jármű alvázára szerelt felépítmény. A szótári definíció szerint:

“Egy autó felépítménye; egy jármű külső burkolata, amely vagy egy alvázra épül, vagy egy önhordó kocsiszekrény váza, amire a burkoló lemezeket ráépítik.”

Vagyis karosszériajavítás alatt az autó külső burkolatán található kisebb-nagyobb sérülések, hibák korrigálását értjük. Nemcsak balesetek következtében válhat azonban indokolttá a burkolat javítása, hiszen pusztán a mindennapos használat során számtalan behatásnak van kitéve autónk külső borítása.

A felpattanó kövek okozta apró sérülések, lepotyogó diószemek, a múló idő hatása a fényezésre vagy a természetes korrózió mind hozzájárul ahhoz, hogy szükségessé váljon egy karosszéria-műhely meglátogatása.

Eszerint a karosszériajavítás amolyan gyűjtőfogalomként működik, hiszen ide tartoznak a:

 • fényezést érintő problémák, például mattulás
 • a lakkréteg hibái vagy a lepattogzó festék
 • karcolás javítása a karosszérián
 • horpadás javítások
 • összetört, karambolos karosszéria javítása

Piros összetört karosszériájú autó javítása

A karosszériajavítás menete

Miskolci karosszéria és fényező műhelyünkben alapvetően két esetet különböztetünk meg, hiszen mást igényel egy apróbb esztétikai javítás és mást egy törött karosszéria rendbehozása karambol után.

Habár mindkét esetben első lépés a hibafeltárás, a festést és a lakkot érintő problémákat korszerű fényezőműhelyünkben javítjuk ki, illetve a baleset következtében szükségessé váló javítások elvégzése mellett teljes körű kárügyintézést is vállalunk, kezdve a kárfelméréssel és kárbejelentéssel.

Karcolás javítás karosszéria-műhelyünkben

Gyakran a karosszéria apróbb sérüléseiről nem is szerzünk tudomást addig, amíg le nem mossuk autónkat. Így először is alapos tisztítást végzünk, hogy szemügyre vehessük az autó felületét. Ekkor válik el, hogy melyek azok a hibák, melyeket fényezőműhelyünkben tudunk kijavítani és melyek azok, melyekkel karosszérialakatosainknak kell foglalkozniuk.

Apróbb sérülések esetén gyakran egy polírozás megoldja a problémát, mélyebb karcolásoknál azonban karosszérialakatosunk hozzáértésére van szükség. A kőfelverődések például nemcsak a fényezést sértik meg, de apró horpadásokat okoznak a fémben, melyeket először ki kell egyengetni ahhoz, hogy fényezőműhelyünkben kezelhessük a lakk sérüléseit is.

horpadt karosszéria javítása

Karambolos autó javítása

A Sajó Autónál teljes körű karosszériajavítást biztosítunk nagyobb volumenű, karambolos sérülések esetén is. Citroën, Opel és Peugeot márkaszervizeinken kívül márkafüggetlen szervizünkben is várjuk Miskolcon törött, sérült autóját.

A teljes körű javításba természetesen a biztosítási ügyintézés is beletartozik, első lépéstől az utolsóig intézzük a kárrendezés menetét, így Önnek nem kell sorban állásra időt szánnia egyik biztosítónál sem.

Miután felvesszük autóját műhelyünkbe és megtörténik a kárfelvétel, a jegyzőkönyv alapján karosszérialakatosaink megkezdik a szükséges javítási munkálatokat. A nem megmenthető alkatrészeket és elemeket beszerezzük és lecseréljük. Az autó megbontása után elképzelhető, hogy további hibákra derül fény – ez esetben pótszemlét kérünk az autóra, így a biztosító az alapkárhoz csatolja a később felfedezett sérüléseket.

A horpadások, törések javítása és a szükséges alkatrészcserék után az autó készen áll komolyabb látogatást tenni fényezőműhelyünkben, ahol kollégáink külsőre is teljesen újjá varázsolják autóját.

Felkeltettük érdeklődését? Jelentkezzen be szervizünkbe!

KÁRRENDEZÉS ÉS KÁRÜGYINTÉZÉS MISKOLCON

A karambolok és balesetek velejárója a biztosítási ügyintézés, mely összetett folyamat és cseppet sem meglepő, hogy sokan nem szívesen foglalkoznak közvetlenül az ügyintézés adminisztrációjával. Olvasson tovább, és ismerje meg a kárügyintézés részleteit!

Karambol után karosszériajavítás

A gépjármű kárrendezés menete

Hogy műhelyünkben a javítási folyamat és a kárrendezés folyamata is elindulhasson, első lépésként a gépjármű kárbejelentő lapját szükséges kitöltenie. Ezt egyszerűen megteheti a kék-sárga bejelentőlapon (vagy a hivatalos MABISZ mobilalkalmazáson keresztül), vagy a károkozó fél biztosítási társaságának űrlapján. Emellett pedig egy, a Sajó Autó nevére szóló meghatalmazást, mely segítségével lebonyolíthatjuk Önt segítve az ügyintézést a biztosítóval.

Fontos, hogy a baleset és a bejelentés között eltelt napok száma ne haladja meg a 30-at (amennyiben Ön volt a károkozó, akkor pedig 5 napon belül jeleznie kell a balesetet biztosítójának).

A biztosító a kárbejelentés rögzítése után ellenőrzi, hogy a károkozó rendelkezik-e érvényes kötelező biztosítással. Következő lépésként pedig elkészül a kárfelvételi jegyzőkönyv, mely során a biztosító által kiküldött kárszakértő helyszíni szemlét tart és a gépjármű összes sérülését feljegyzi.

autó szerviz szakember jegyzőkönyvet vesz fel

Műhelyünkben a jegyzőkönyv alapján fogjuk elvégezni a javításokat, amennyiben a biztosító gazdaságosan javíthatónak ítéli az autót. Ha pedig a karosszériajavítás során további, addig rejtett problémákba ütközünk, pótszemlét igénylünk a biztosítótól, hogy jegyzőkönyvezzék és felvegyék az alapkárhoz.

A kárrendezéshez szükséges dokumentumok:

 • Baleseti bejelentő
 • Forgalmi engedély másolata
 • Vezetői engedély másolata
 • Törzskönyv
 • Meghatalmazás az ügyintézéshez a Sajó Autó részére
 • Céges autó esetén: cégkivonat és aláírási címpéldány

Felkeltettük érdeklődését? Jelentkezzen be szervizünkbe!

AUTÓFÉNYEZÉS MISKOLCON

Miskolci fényezőműhelyünkben az európai uniós szabványoknak és gyári előírásoknak tökéletesen megfelelő, legjobb minőségű fényezőanyagokat és technológiákat használjuk. A professzionális, fényezőkabinban történő fényezés után a felületeket utókezeljük is – vagyis polírozzuk autóját, majd egy alapos tisztításon esik át – így Ön gyári minőségében látja majd viszont szeretett járművét.

Az autófényezés menete

Miután karosszérialakatosaink elkészültek a szükséges javításokkal, előkészítik autóját a fényezésre. Hogy az esztétikai eredmény tökéletes lehessen, el kell távolítani azokat az elemeket, melyeket nem érinthet a festék (ablaküveg, lámpák, szellőző, kilincsek, stb.), tehát lényegében ismét szétszerelik a járművet.

A fényezés egyik legfontosabb része a csiszolás, mellyel munkatársaink megteremtik a tökéletes alapot a kiállítói minőségű fényezéshez. A jó szakember kulcsfontosságú szerepet játszik az előkészítési munkálatokban, hiszen ezen-áll vagy bukik a festés végeredménye. Kihagyhatatlan eleme még az előkészületeknek a felületek alapos megtisztítása – por-, és zsírmentesítővel minden apró szennyeződést eltávolítunk az autóról.

Kék autófesték

Az előkészítés után kezdődik a tényleges fényezés, melyet egy erre a célra speciálisan kialakított hőkamrában vagyis a fényezőkabinban végzünk el. Itt a legmodernebb festékekkel dolgozva, számítógépes színkeveréssel állítjuk elő autója eredeti, gyári színösszeállítását. Metál vagy gyöngyházfényű fényezések esetén technológiai színkiegyenlítést alkalmazunk az eredmény tökéletességéért.

A kabinban szórópisztollyal, több rétegben szórjuk fel a festéket a gépjárműre, színtől függően ez akár 3-4 réteget is takarhat.

Autó lakkozás

A festés következő lépése a lakkozás, mely jobban kiemeli az autó színét, fényt biztosít neki, ráadásul extra védelmet is nyújt a felületnek. Ez a fényezési eljáráshoz hasonlóan működik és típustól függően 1-3 rétegben kerül fel az autóra. Ezután a szárítás következik, mely körülbelül 60 fokos hőmérsékletben történik a fényezőkabinban.

Autó polírozás

Végső lépés az autó karosszériájának polírozása, mely polírpasztával történik. Sok esetben, főleg apró karcolások és nem mély felületi sérülések esetén egy polírozás önmagában megoldhatja az esztétikai problémákat. Javítás és fényezés után azonban azért is fontos lépés, mert nemcsak extra fényt nyújt a járműnek, de védőréteggel is bevonja, így mosásnál az autó egy darabig biztosan nincs kitéve a vegyszerek maró hatásainak.

auto mosás közben, polírozás után

Utolsó utáni lépés az autómosás, utána pedig átnyújtjuk Önnek megújult, fényesebb, tündöklőbb autóját.

Felkeltettük érdeklődését? Jelentkezzen be szervizünkbe!

Egyéb szervizszolgáltatásainkért keresse fel miskolci márkaszervizeinket!

*Az ajánlat érvényessége 2022.12.31.